Ga naar de inhoud

Voetmassage

Activiteiten

Voetmassage en Aroma Touch Wellness Healing massage
 
De voetmassage is 5000 jaar geleden door de Chinezen ontdekt. Op verschillende muurschilderingen in Egypte, China en India komt voetmassage voor. Duizenden jaren wordt massage al toegepast om zieken te genezen of hun pijnen te verlichten. Massage werd ook gebruikt om ziekte te voorkomen en om de gezondheid te bevorderen. Massage werd ook toegepast om de sportconditie op pijl te houden. Massage is altijd een manier geweest om afvalstoffen kwijt te raken en zodoende de conditie te versterken.

Hippocrates schreef over massage:

"door wrijven kan men een los gewricht versterken en een vastzittend gewricht los masseren". Julius Caesar werd dagelijks gemasseerd om hem van zijn hoofdpijn als gevolg van epilepsie af te helpen.
 
Onze voeten verbinden ons met de aarde en via onze voeten kunnen we echt loslaten. Een voetmassage is een mooi preventief middel om in balans te blijven.

Op de voeten komen alle organen, spieren en zenuwen voor. Met een voetmassage wordt de hele voet "bewerkt" en kunnen aanwezige spanningen en blokkades weer in balans worden gebracht.  Je gaat je lichaam meer voelen,  het  wordt soepeler en zachter, de ademhaling wordt dieper. Emoties die niet meer nodig zijn worden afgevoerd. Dit geeft een gevoel van stevigheid, rust en vertrouwen. Je krijgt meer energie en bent helderder in het hoofd.

Hoe ziet een energetische voetmassage er uit?
Voor het masseren worden eerst de voeten met een heerlijke scrub behandeld. Daarna neemt u plaats op de behandeltafel. Vervolgens worden de voeten gemasseerd. Mijn handen voelen waar de blokkades zich bevinden en deze worden opgelost door de massage. Na de massage voelt u zich weer als herboren!
 
De gehele behandeling duurt ongeveer 1 uur.

Voor de massage vindt altijd eerst een intakegesprek plaats om de wensen en medische zaken te bespreken.

Massage voor iedereen?
 
In principe kan iedereen een voetmassage ontvangen. Er zijn enkele gevallen waarbij geen massage of maar een gedeelte ervan ontvangen mag worden. Bij twijfel raad ik aan om eerst advies te vragen bij een (huis)arts.
 
voetmassage is geen vervanging voor een artsen bezoek!
Heeft u twijfels over uw gezondheid, neem dan eerst contact op met uw huisarts.
Contra-indicaties (wanneer je geen massage mag ontvangen)
Koorts
Algemene infectieziektes (bv. griep, verkoudheid, keelontsteking)
Besmettelijke huidziektes
Extreme vermoeidheid of uitputting  
Hartaandoeningen
Kanker / tumoren
Neurologische ziektes
Nierziekten
Trombose

-------------------------------------------------------------------------------------------
Aroma Touch Wellness Healing massage

AromaTouch is een heerlijke massage met de etherische oliën van doTERRA. Deze bijzondere techniek is ontwikkeld door David Hill. Hij is een expert op het gebied van therapeutische toepassingen van etherische oliën.

Als kruidenvakvrouw en healer therapeut sta ik helemaal achter deze massage.  

Het verlaagd de stress hormonen, geeft een boost aan je immuunsysteem en het vermindert ontstekingen. Ook verbetert de massage de communicatie tussen de organen en het weefsel via het centrale zenuwstelsel.

De AromaTouch massage met etherische oliën van doTERRA is een bijzondere ervaring. AromaTouch staat ook echt voor “touch”, dat betekent lichte aanraking. Aanraking is belangrijk voor ons lichaam. De huid zit vol receptoren om deze waar te nemen. Een fijne aanraking zorgt ervoor dat onze dopamine en serotonine levels omhoog gaan. Dit geeft een fijn gevoel en verlaagt de stresshormonen.

De AromaTouch massage bestaat uit vier stappen. Elke stap bevat twee oliën. De stappen zijn: stress vermindering, het immuunsysteem versterken, ontstekingen in het lichaam verminderen en de communicatie verbeteren tussen weefsel en organen via het centrale zenuwstelsel.
Veel cliënten hebben last van stress, laaggradige ontstekingen en een niet goed functionerend immuunsysteem.
Doordat de oliën allemaal unieke eigenschappen hebben en in een bepaalde volgorde worden gebruikt, is de massage een bijzondere ervaring. De olie wordt aangebracht in twee tot drie druppels op de rug en dan met de speciale “touch” gemasseerd. Hierbij wordt er gewerkt via de meridianen die langs de wervelkolom lopen. Ook wordt er onder de voeten een “touch” massage gegeven.

De massage vindt plaats op de rug, het hoofd, aan de oren en onder de voeten (reflexzones). Het is raadzaam een loszittende broek aan te trekken en geen belangrijke afspraken te plannen na de massage. Houd er rekening mee dat er olie in je haren komt. Sieraden zoals ketting en oorbellen moeten worden afgedaan.
Na de massage kunnen er allerlei gevoelens loskomen. De een raakt emotioneel, terwijl bij de ander de rug koud en warm tegelijk aanvoelt. Je zult in ieder geval heel ontspannen zijn.

Aroma Touch
Voor “jouw” ontspanning
Met heerlijke geuren

Etherische oliën zijn natuurlijke bestanddelen die uit planten, zaden, wortels, bloemen en andere delen van planten worden gehaald.
AromaTouch Massage is een unieke en professionele massagetechniek
Die wordt aangeboden door KrûdWiizer
Tjitske is een gecertificeerde therapeute

Tip:  Op zoek naar een leuk en origineel cadeau? Geef dan een Voet- Aroma Touch massage cadeaubon!  
Terug naar de inhoud